İhraç kayıtlı ek süresi kaç gün?
Ancak mücbir sebepler veya beklenmeyen hallerden dolayı ihracatın 3 ay içinde gerçekleştirilememesi halinde, 3 aylık sürenin bitiminden itibaren 15 gün içinde başvuruda bulunan ihracatçılara 3 aya kadar ek süre verilebilir.
İhraç kayıtlı ürün ihraç edilmezse ne olur?
Genel KDV Uygulama Tebliği’nin (II/A.8.7.) bölümünde; “İhracatçıların, ihracat tescili altında satın aldıkları malları, süre geçtikten sonra veya hiç ihraç edememeleri durumunda, ihracat tescili altında yapılan teslimler, yurtiçi teslim haline gelir.” denilmektedir.
İhraç kayıtlı satış beyannamede nerede gösterilir?
Genel KDV oranına tabi bir ürün tedarik edildiğinde, ihracat kaydıyla ciro, herhangi bir stopaj vergisi alınmayan “İşlemler” bölümünde bildirilir. Hesap Planı’nda 600 hesapta kaydedilir.
Kapasite raporu olmadan ihraç kayıtlı satış yapılır mı?
Yasa gereği ihracat kayıtlı satışlarda sanayi sicil belgesi veya kapasite raporu aranmıyor.
İhraç kayıtlı satış 600 mü 601 mi?
Not: Kayıtlı ihracat satışlarının 601-Yurt Dışı Satışlar hesabına kaydedildiğini gözlemliyoruz. Ancak, Birleşik Hesap Planı Açıklama Notlarına göre 600-Yurtiçi Satışlar hesabının kullanılması gerekmektedir.
Ek faaliyet bildirim süresi kaç gün?
Bildirimin işe başlama tarihinden itibaren 10 gün içinde yapılması gerekmektedir.
192 Hesap Ne İçin Kullanılır?
192. Bu hesap, teşvik sermaye mallarının ithalatında ödenmesi gereken zamanda ödenmeyen, ancak fiilen düşülebileceği zamana kadar ertelenen KDV’yi kaydeder ve izler. Erteleme bir yıl içinde gerçekleşir.
Üretici olmayan firma ihraç kayıtlı satış yapabilir mi?
Faturalarını düzenleyen ve malları ihracatçıya zamanında teslim eden şirketlerin öncelikle KDV iadesi alabilmek için bazı belgeler edinmeleri gerekecektir. Bu nedenle, üretim yapmayan bir şirketin ihracat kayıtlı satış yapıp yapamayacağı sorusuna net bir hayır cevabı verilebilir.
İhraç kayıtlı satılan malın iadesinde KDV’nin ne şekilde beyan edileceği?
İhracat kaydıyla teslim edilen malların aynı vergi dönemi (aynı ay) içerisinde iade edilmesi halinde, KDV beyannamesinde henüz ciro bildirilmemiş olduğundan, ihracatçı tarafından düzenlenen iade faturasında KDV gösterilmesine gerek yoktur.
İhraç kayıtlı satış hangi hesapta izlenir?
Uygulamada, ihracat için kaydedilen satışların 601-Dış Satışlar hesabına kaydedilmesi sıklıkla gerçekleşir. Ancak, Birleşik Hesap Planı’ndaki açıklamalara bakıldığında, 600-Yurtiçi Satışlar hesabının kullanılması uygun olacaktır.
392 Hesap Ne Zaman Kullanılır?
Tahakkuk eden, tahakkuk eden ve ertelenen KDV, pasifteki ilgili hesabın alacaklandırılmasından karşılanmak üzere bu hesabın borcuna kaydedilir. 392 Diğer KDV: İhracat tescilli satışlar nedeniyle ertelenen ve terkin edilen KDV gibi ihtiyaca göre paylaştırılır.
9B formu nereden doldurulur?
Bildirim yükümlülüğü teşvik belgesi kapsamında KDV ödemeden mal temin eden satıcılar tarafından her vergi döneminde bu bölgede yapılan satışlara ilişkin (Ek: 9B) numaralı bildirim formunun bildirim dönemi içinde elektronik ortamda vergi dairesine iletilmesi zorunludur.
Kapasite raporu süresi geçerse ne olur?
Sanayi Sicil Belgesi için gerekli belgelerden biri olan kapasite raporunun yenilenmemesi veya alınmaması halinde ceza uygulanacaktır. 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun maddeleri gereğince Sanayi Sicil Belgesi bulunmayan üretim tesislerine para cezası uygulanacaktır.
İhraç kayıtlı satışlarda 3 aylık süre ne zaman başlar?
3065 sayılı KDV Kanununun 11/1-c maddesi uyarınca kayıtlı ihracat teslimatları için teslim tarihini izleyen ay başından itibaren üç aylık ihracat süresini uzatan 68 sayılı KDV Genelgesi, Vergi Dairesi Başkanlığının internet sitesinde yayımlanmıştır.
İhraç kayıtlı faturayı kim kesebilir?
Başka bir deyişle: “İhracat kayıtlı faturaları kimler düzenleyebilir?” Biz, üretim şirketleri olarak bu soruyu cevaplayabiliriz. Söz konusu belge, doğrudan üretici tarafından satılan ürünler için geçerlidir.
İhraç kayıtlı fatura kaç gün içinde ihraç edilir?
Üretilen malın ilgili süre içerisinde (ihracatçı firmaya malın teslim edildiği tarihi izleyen ay başından itibaren 3 ay) ihraç edilmesi gerekmektedir.
Konsinye ihraç izinlerinin süresi kaç gündür?
Konsinye olarak gönderilen malların kesin satışından itibaren otuz gün içinde, durum, kesin satış faturası ile birlikte, izni veren İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine bildirilir. Konsinye olarak gönderilen malların, ihracat tarihinden itibaren bir yıl içinde kesin olarak satılması gerekir.
Geçici 17 madde nedir?
İhracatın amacına uygun şekilde gerçekleştirilmemesi halinde, zamanında tahsil edilemeyen vergi, gecikme faizi ile birlikte alıcıdan tahsil edilir ve vergi ziyaı cezası uygulanır.
İhraç kayıtlı satılan malın iadesinde KDV’nin ne şekilde beyan edileceği?
İhracat kaydıyla teslim edilen malların aynı vergi dönemi (aynı ay) içerisinde iade edilmesi halinde, KDV beyannamesinde henüz ciro gösterilmediğinden ihracatçı tarafından düzenlenen iade faturasında KDV gösterilmesine gerek yoktur.